Návštěva knihovny

28.03.2016 10:34

V pátek jsme s dětmi zavítaly do knihovny na výstavu věnovanou tvorbě ilustrátora Miroslava Šaška. Tentokrát se nám věnovala paní Věra Pokorná.

   Výstava představila životní cesty a kreslířskou tvorbu jednoho z našich nejvýznamnějších ilustrátorů. Expozice byla koncipována jako jedna velká interaktivní hra. Instalaci tvořily jednotlivé informační a hrací moduly představující v zábavné formě Šaškových ilustrací základní městotvorné prvky, které se objevují ve všech jeho autorových publikacích od Paříže až po Hong Kong. Prostřednictvím realistické, vtipné i naučné ilustrace se žáci neseznamují pouze s jeho výtvarným dílem, ale i urbanismem, historií, architekturou a obyvateli světových metropolí obecně.
   Tento pořad se nám velmi vhodně spojil s třídním projektem o osobnostech Loun, který zrovna plníme. Žáci se seznamují s lounskými výtvarníky a ilustrátor Miroslav Šašek tento náš společný záměr podpořil. Paní knihovnice byla výstavou velmi nadšená a tak děti byly vhodně motivováni po celou dobu návštěvy v knihovně. Její nadšení přešlo i na děti a ty ochotně spolupracovaly.

FOTKY Z AKCE ZDE